‘איטריות’ ביצים

אחת ה”בעיות” השכיחות שנתקלים בהן כאשר מתחילים LCHF הינה לדעת במה להחליף את המוצרים הרגילים שהשתמשתם בהם.
ערב שבת. ארוחת שבת עם המאכלים המסורתיים: מרק עוף עם אטריות! איך עושים זאת ב- LCHF? טוב, יש את הדרך ה”סיני” שאומרת לזלוג פנימה ביצה טרופה (כמו במרק אג-דרופ או תירס סיני), אבל מה עושים אם רוצים את מרקם האיטריה המוכר? גם את זה ניתן להכין ב- LCHF.

אטריות ביצים

מצרכים:
4 ביצים
2 כפיות פסיליום
חופן פטרוזיליה
קורט מלח
אם רוצים – אבקת שום, גרגרי חרדל טחונים, פפריקה חריפה, ועוד

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל- 150 מעלות צ’ ושמים נייר אפיה על תבנית עוגיות.
2. קוצצים את הפטרוזיליה ומערבבים את כל החומרים.
3. מחכים 5-7 דקות ואז שופכים על נייר האפיה. יוצא שכבה דקיקה של 3-4 מ”מ.
4. אופים כ- 10 דקות, רק עד שהבלילה מתייצבת ומתחילה להזהיב קלות.
5. מוציאים מהתנור ומהר מגלגלים את הביצים האפויים, יחד עם הנייר.
מצננים.
6. פותחים את הגליל ומקלפים את נייר האפיה בעדינות. מגלגלים שוב וחותכים לפרוסות דקות.

בתיאבון!

.