לחם זעתר שכיף לפרוס ולקלות

אם לא אוהבים זעתר, אפשר כמובן להחליף בתבלינים מעניינים אחרים כמו שום, קימל, אניס ושומר.

מצרכים ללחם:

7 ביצים

75 ג’ חמאה מומסת או שמן קוקוס

50 ג’ קמח שקדים (אפשר להשתמש בשקדים טחונים דק מאוד או לקנות קמח מוכן)

50 ג’ קמח קוקוס (אפשר למצוא בחנויות טבע בארץ ובחו”ל)

1 כפית אבקת אפיה

1/2 כפית מלח

1 כף זעתר טחון

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל-165 מעלות.

משמנים תבנית אינגליש קייק או מרפדים בנייר אפייה.

בקערה מערבבים את החומרים היבשים.

מוסיפים את הביצים והחמאה (או שמן הקוקוס) ומערבבים היטב.

מוזגים את הבלילה לתבנית ואופים 40 דקות, עד שהלחם מקבל צבע זהוב-שחום יפה.

מחלצים את הלחם מהתבנית ומצננים.

מגישים פושר עם חמאה, גבינה וכוס תה, ונהנים מאוד.