מיונז – תשכחו ממיונז מהסופר!

הכול התחיל בזה שנמאס לי לקנות מיונז מוכן עם רשימה ארוכה של חומרים, שאת רובם אני אפילו לא יודעת להגות. אחר כך, כשניסינו להכין מיונז לבד בבית, לבעלי נמאס לנסות לשפוך את השמן ב”זרם דק ויציב” ולגלות שהמיונז בכל זאת מתפרק…

אז ערכנו מחקר קצר וכמה ניסויים במטבח, מצאנו דרך חסינה לתקלות להכין מיונז מתוצרת בית, שהוא הקטיפתי והטעים ביותר שטעמתי אי-פעם, ולעולם לא מתפרק!

מצרכים:

2 חלמונים

1-2 כפות מיץ לימון

1/2 כפית זרעי חרדל טחונים (או חרדל טוב, נטול סוכרים)

250 מ”ל שמן בכבישה קרה (שמן זית בטעם מעודן, שמן קנולה או שמן דקלים שאינו GMO)

קמצוץ מלח (חשוב – את המלח מוסיפים רק בסוף!)

תיבול נוסף לפי הטעם: שום, שמיר, פלפל שחור, עוד לימון או תבלינים אחרים שאוהבים

אופן ההכנה:

בבלנדר מוט עם מכל צר וגבוה מניחים חלמונים.

מוסיפים מיץ לימון, זרעי חרדל טחונים, ותבלינים אחרים, למעט מלח.

יוצקים את השמן מעל.

מצמידים את מוט הבלנדר לתחתית המכל ומפעילים אותו, משאירים לכמה שניות ואז, לאט, מושכים כלפי מעלה. אפשר לראות איך המיונז מסמיך בזמן המשיכה!

מוסיפים המלח ומערבבים.

אם המיונז סמיך מדי, אפשר להוסיף כמה טיפות מים.

את המיונז מעבירים למכל (או צנצנת) עם מכסה אטום ושומרים במקרר עד שבוע.